Monday, November 20, 2017

Ce ai de vazut in Porto


Capitala Portugaliei este renumita la nivel mondial pentru productia de vin si dispune de un sistem de transport in comun foarte bine pus la punct, ceea ce permite turistilor sa ajunga dintr-un colt in altul al orasului intr-un timp foarte scurt, fiind foarte comod sa se descopere toate secretele din Porto. In inima orasului se regaseste o zona pietonala ticsita cu restaurante, cafenele, comercianti ambulanti si nu numai, iar printre atractiile principale se numara podul Dom Luis, o structura metalica
impresionanta care leaga Porto de Vila Nova de Gaia, o zona renumita pentru cramele sale.

Poti sa dai click aici pentru a alege bilete avion Porto de la Aerotravel, iar pe aceasta cale vei avea ocazia sa descoperi toate comorile arhitecturale, precum cele aduse de bisericile vechi, insa nu trebuie ratate nici muzeele, galeriile de arta sau salile de concerte.

Biserica Sf. Francisc
Aceasta reprezinta poate unul dintre cele mai clare exemple ale arhitecturii gotice din Porto, fiind ridicata in secolul al 13-lea si chiar daca mare parte a complexului initial a ars intr-un incediu in 1842, biserica aproape ca a ramas neatinsa. Fatada impresionanta din piatra trebuie admirata, insa nici interiorul nu se lasa mai prejos intrucat acesta a fost supus unui amplu proces de restaurare in urma cu trei secole.

Catedrala Porto
Daca dai click aici si alegi bilete avion Porto, cu siguranta, nu ai cum sa ratezi catedrala Porto, care a fost ridicata in secolul al 12-lea si care a fost restaurata de doua ori de-a lungul istoriei sale bogate. In timp a fost supusa mai multor schimbari ale stilurilor arhitecturale, insa acestea fac parte din farmecul acestei constructii impresionante. Cu alte cuvinte, catedrala Porto trebuie vizitata de pasionatii de istorie, arta si arhitectura, pentru ca aceasta reprezinta unul dintre cele mai mari simboluri ale capitalei portugheze.

No comments:

Post a Comment