Friday, August 19, 2016

VIndecarea depresiei postnatale - tot ceea ce trebuie stiut

Tratamentul si timpul de recuperare variaza, in functie de severitatea depresiei de dupa nastere si nevoile individuale ale fiecarei persoane. Vindecarea depresiei postanatale se poate face cu ajutorul psihoterapiei, cu medicamentatie sau folosind ambele metode. Daca aveti o tiroida sau o boala care sta la baza problemei psihice, medicul dumneavoastra va poate trata aceste afectiuni. In plus, acesta va poate indruma catre un cabinet de psihoterapie potrivit pentru personalitatea sau nevoile dumneavoastra.
Psihoterapie
Aceasta metoda presupune sa vorbiti despre preocuparile dumneavoastra cu un psihiatru, psiholog sau alt medic ce se ocupa de sanatatea mintala. Prin terapie, puteti gasi modalitati mai bune de a face fata sentimentelor dumneavoastra, sa rezolvati probleme, sa stabiliti obiective realiste si sa raspundeti la anumite situatii intr-un mod pozitiv. De asemenea, uneori terapia in prezenta familiei sau in grup ajuta la vindecarea mai rapida a pacientului.
Antidepresivele
Medicul poate recomanda un antidepresiv pentru vindecarea depresiei postanatale, insa in cazul in care alaptati, orice medicament pe care il veti lua va intra in laptele matern si implicit, va fi transferat la bebelus. Cu toate acestea, unele pastile pot fi folosite si pe durata alaptarii, cu risc redus de efecte secundare pentru copilul. Este de datoria medicului dumneavoastra specialist sa cantareasca riscurile si beneficiile acestor pastile.
Cu un tratament adecvat, depresia postpartum dispare de obicei in termen de sase luni, dar in unele cazuri, problema medicala se poate agrava si poate dura mult mai mult, devenind astfel depresie cronica. Este important sa continuati tratamentul dupa ce incepeti sa va simtiti mai bine deoarece incetarea acestuia prea devreme poate duce la o recidiva.
Psihoza postpartum
Psihoza postpartum este un tratament imediat, de cele mai multe ori facut intr-un spital de specialitate deoarece acesta include o combinatie de medicamente, cum ar fi antidepresive, medicamente antipsihotice si stabilizatori de dispozitie, pentru a controla semnele si simptomele depresiei postnatale.





No comments:

Post a Comment