Wednesday, September 16, 2015

Skiathos - insula din Sporade

Insula Skiathos este o insula greceasca care se regaseste in vestul extreme al Insulelor Sporade. Este considerate cea mai frumoasa insula care are iesire la Marea Egee. Cel mai mare oras de pe insula situate in partea de Sud Est dar si principalul port poarta acelasi nume: Skiathos.  Portul se regaseste in partea estica a insula si este un punct cheie al vietii de pe insula jucand un rol important inca din timpurile stravechi. Zona portului este un loc excelent pentru plimbari, plin de cafenele si taverne. Singura localitate de pe insula, Chora este de fapt si capital care este construita pe o colina plina de verdeata in forma de amfitreatru. Pe strazile capitalei se regasesc o multime de biserice capele si case albe construite intr-un stil traditional.

Cel mai important punct de atractie religios de pe insula este “Biserica Trei Ierarhi” care timp de 150 de ani a jucat un rol foarte important pentru regiune fiind catedrala insulei. Este locul in care anula vin zeci de mii de turisti in pelerinaj din Grecia dar si din restul Europei. Lacasul sfant este un obiectiv touristic foarte important ce nu trebuie ratat deoarece veti descoperi o serie de lucruri cu specific grecesc.

Un alt punct foarte important de pe insula care trebuie vizitat este orasul vechi Kastro care din pacate astazi este abandonat. Este un obiectiv touristic destul de greu de gasit, iar pentru a-l gasi trebuie sa folositi o harta si sa fiti foarte atent la indicatoarele de pe drum. Orasul este mai mult ruine insa mai sunt in picioare cateva bisericute unde este racoare si va puteti trage sufletul - deci locul perfect pentur un sejur.

Daca ajungeti pe insula, neaparat trebuie sa va imbarcati intr-o calatorie cu barca. Eu am fost in 3 astfel de calatorii: in tur de insula, in Skopelos si chiar pana in Alonissos (fara a vedea promisii delfini), iar recomandarea mea este sa incercati turul de insula deoarece astfel veti putea ajunge pe plajele Lalaria, Aselinos si Tsougria.

No comments:

Post a Comment