Thursday, November 7, 2013

Reguli de baza - cum sa fii liber?

Pai... cred ca suntem cu totii de acord atunci cand spun ca un om pentru a fi cu adevart liber trebuie sa scape de cosntrangeri, sa elimine orice fel de constrangere ar pute sa apara, astfel incat sa se poata manifesta in voie, asa cum simte si asa cum isi doreste.

Ei bine, principalul element ce creeaza constrangere sunt banii, sau ca sa fiu mai exact este vorba de lipsa lor, motiv pentru care ne vedem constransi sa mergem zi de zi la munca, sau sa ne facem o afacere sau sa ne gasim ocupatii care aducandu-ne cascaval ne consuma timpul. Deci vrem nu vrem am intalnit deja o constrangere.

Acum... daca te nasti bagat, atunci te vei afla in situatia excelenta in care banii nu mai reprezinta neaparat o constrangere (e drept, acumd epinde si cat de bogat - pentru ca totusi nu sunt foarte multi nici acei bogati care isi pot permite toata viata doar sa cheltuie bani).

Eu de exemplu as vrea sa ma plimb, sa vizitez lumea, sa ma plimb cu avionul, cu barca, cu elicopterul, cu masini, pe camile cu caruta trasa de un chinez si tot asa. Nimic nu-mi doresc mai mult decat sa calatoresc, sa descopar fel de fel de lumi noi si sa gasesc locuri interesante, dar atunci cand ma uit la pretul pentru bilete de avion Berlin (care nu este tocmai o destinatie indepartata si nicidecum una scumpa) este clar ca nu pot ajunge prea departe calatorind in lumea asta.

Deci... ca sa revin, principala piedica in calea libertatii sta in constrangeri si cea mai interesanta este lipsa cascavalului (si evident, nu vorbesc de Rucar).

No comments:

Post a Comment